Ingyenes PCR-teszt és COVID-19 biztosítás az Emirates légitársaság jóvoltából; kiemelt higiénés protokoll a szállodákban. Így tud most utazni, ha Dubaiba vágyik!

Dubai emírsége megfelelő biztonsági intézkedések mellett 2020. júliusától megnyitotta határait a turisták előtt. 2020. október 21-től szerdai és szombati napokon ismét közlekednek Budapest és Dubai között az Emirates légitársaság közvetlen repülőjáratai. A fantasztikus Dubai ikonikus látnivalói és csodálatos strandjai mellett új meglepetésekkel is várja látogatóit! Magyar állampolgárok számára Magyarországról Dubaiba az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt:

• A turista célú beutazás feltétele egy, a belépést megelőző 96 órában elvégzett negatív COVID-19 PCR teszt felmutatása angol nyelven kinyomtatva (12 éves kor alatt nem szükséges).

• Az utazóknak továbbá a Covid-19 DXB App mobil alkalmazással kell regisztrálniuk magukat a Dubaiba történő beutazás előtt.

• Az országba való belépés előtt egy egészségügyi, illetve egy karanténba vonulási kötelezettséget vállaló angol nyelvű nyilatkozat kitöltése is kötelező.

• Az utazóknak érvényes nemzetközi utasbiztosítással kell rendelkezniük.

Dubaiba érkezéskor:

• Megérkezéskor az utasok számára újabb COVID-19 PCR teszt elvégzése szükséges a repülőtéren. Az Emirates légitársaság jelenleg ezen teszt költségét utasaitól átvállalja, ezért számukra az érkezéskor elvégzett teszt ingyenes! A teszt eredménye 24 órán belül elkészül, így az utas negatív eredmény esetén már másnap elhagyhatja szállását.

• Pozitív teszteredmény esetén 14 napos karantén kötelező Dubaiban. Az Emirates légitársasággal történő utazás esetén utasai részére speciális biztosítást (COVID-19 fedezetet) ad, mely 500 000 USD-ig fedezi az egészségügyi ellátást és napi 150 USD-ig a karanténnal kapcsolatos költséget. A speciális biztosítás 2020. december 1. utáni utazásokra érvényes, visszavonásig.

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor:

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: jelenleg 10 napos karanténkötelezettség vár minden Dubaiból hazaérkező magyar állampolgárra. A karanténkötelezettség 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon és az Emirates légitársaság weboldalán olvasható.

Egészségügyi és biztonsági intézkedések a dubai tartózkodás alatt

Dubaiban kötelező a maszkhasználat – zárt térben és utcán egyaránt. A nevezetességek, múzeumok, kulturális intézmények, üzletek, bevásárlóközpontok, éttermek és bárok a társas távolságtartás szabályainak figyelembevételével, egymástól 2 méteres biztonsági távolságot tartva látogathatóak. A szállodák egységes és szigorú higiénés szabályok betartása mellett működnek. Fokozott a fertőtlenítő takarítás, a kézi fertőtlenítők kihelyezése. Egyes szolgáltatások (például spa, gőzfürdő) biztonsági okokból zárva tarthatnak. A köztereken rendszeres a fertőtlenítés. Tesztelésre nem csak az egészségügyi intézményekben, hanem egyes szállodákban is lehetőség van.

Ízelítő Dubai újdonságaiból

Ahogyan azt Dubaitól megszokhattuk, sosem hagyja meglepetés nélkül látogatóit. A „régi” ikonikus nevezetességek mellett vadonatúj, rekordokat döntögető látványosságok és lenyűgöző szállodák kápráztatják el a turistákat.

Dubai ismét várja Önt! | - OTP Travel Utazási Iroda

Bluewaters, az új mesterséges sziget A Dubai Marina szomszédságában megépült új csoda-szigeten se szeri, se száma az élményeknek. A Jumeirah Beach Residence-től egy híddal összekötött új városrészen lakóházak, szabadidős és szórakoztató létesítmények, szállodák és strandklubok kényeztetik a látogatókat.

 

Az új sziget elsőszámú nevezetessége Dubai „szeme” – az Ain Dubai. Várhatóan októberben teszi meg első hivatalos körét Dubai „szeme”, az Ain Dubai. A Bluewaters-szigeten elhelyezkedő nevezetesség 250 méteres magasságával 80 méterrel múlja felül a Las Vegas-i Highrollert – a jelenlegi magasság-csúcstartó óriáskereket, a London Eye-nál pedig majdnem kétszer magasabb lesz. Míg a felhők között a 360 fokos, lélegzetelállító panorámáé lesz a főszerep, az óriáskerék lábánál szórakoztatóközpont kap helyet.
További információ: https://www.bluewatersdubai.ae/en/

A világ legmagasabb óráskereke címre pályázó látványosság szinte teljesen elkészült már, az utolsó simításokat végzik rajta. A 210 méter magas óriáskerék tetején a 360 fokos, lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetnek majd a 48 kapszula utasai, lábánál szórakoztatóközpont nyílik. A nyitás tervezett dátuma: 2020. végén.


Forrás: https://www.caesars.com/dubai/ 

A szigeten található a közelmúltban megnyitott Caesar’s Palace luxusszálloda, mely fényűző stílusával és pazar szolgáltatásaival teljes körű kényeztetésben részesíti lakóit. A szálloda egyik legnépszerűbb találkahelye az exkluzív Cove Beach puha, fehér homokos privát strandja és klubja.

Szintén a Bluewaters-sziget újdonsága lesz a Madame Tussauds Dubai, mely a legendás viaszmúzeum-lánc első közel-keleti tagja. Megnyitása 2020. végén várható.
 
 
MUSEUM OF THE FUTURE – A JÖVŐ MÚZEUMA
Már most a jövő új meghatározó múzeumaként emlegetik az egyedi, arab kalligráfiákkal ellátott, ezüst színű, ellipszis alakú létesítményt. Az innováció és a dizájn egyedülálló múzeuma egy fejlesztés alatt álló technológiákat felvonultató látogatóközpontnak és egy laboratóriumokkal, osztálytermekkel ellátott kutatási központnak is helyt ad. A látogatók hordható digitális eszközök segítségével kerülnek közelebb a jövőt megidéző interaktív élményekhez a mintegy 17 000 m2-es kiállítótérben. Várható nyitás 2020 szeptemberében.
Bővebb információ: https://www.museumofthefuture.ae/
 
DUBAI HARBOUR
A 2020 októberében megnyíló Dubai Harbour egy olyan egyedülálló és világszínvonalú tengeri kikötő-komplexum, mely a régió legfejlettebb tengerjáró hajótermináljával és legnagyobb kikötőjével büszkélkedhet majd. Az ikonikus Palm Jumeirah és a Bluewaters-sziget szomszédságában található kikötőt egyedülálló vízparti lokációja és a városhoz való közelsége egyaránt a tengeri közlekedés kiemelkedő csomópontjává predesztinálja.
Bővebb információ: https://www.dubaiharbour.com/en
 
A 2020-ra tervezett dubai világkiállítás időpontja 2021. október 1.- 2022. március 31-re módosul, azonban a rendezvény elnevezése – EXPO 2020 – változatlan.

A 2020-as Expo-val egyidejűleg egy jelentős projekt is befejeződik, októberben ugyanis megnyitja kapuit a Dubai Harbour (Dubaj Kikötő). A nagyszabású beruházást az Perzsa-öböl és a tenger szoros kapcsolata ihlette és a környék legnagyobb kikötő komplexumát fogja képviselni a jövőben. Az óriáskikötő tökéletes helyszín a befektetők számára és az ország turizmusának további fejlesztésében is fontos szerepe lehet.

A Dubai Harbour összesen 1,100 kikötőhellyel fog rendelkezni és akár 160 méter hosszúságú jachtok fogadására is képes lesz. Területén számos látványos felhőkarcoló létesül, melyek luxusszállodák, éttermek, irodák, kávézók és egyéb üzletek sokaságának fognak otthont adni.

A projekt 2017-ben került meghirdetésre és összesen mintegy 1 millió 860 ezer négyzetmétert fog lefedni. Összesen 3 kikötőrészt alakul ki, illetve egy nemzetközi hajóállomás 2 kikötőhellyel és 2 utasfogadó terminállal, amely a világ legnagyobb óceánjáró hajóit is képes fogadni.

A kikötőkomplexum remek kialakításának köszönhetően egyszerű és gyors közlekedési összeköttetést biztosít a város szívébe, minden nevezetességhez, illetőleg egyenlő távolságban lesz megtalálható a Dubaji Nemzetközi Repülőtértől és az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtértől is, praktikus átszállási lehetőségeket biztosítva.

Elhelyezkedését tekintve páratlan környezetben alakul ki a komplexum, a híres Palm Jumariah pálma-sziget mellett, egy mesterségesen kialakított homokdűnén. A közvetlen közelében fekszik a szintén népszerű és közkedvelt SkyDive Dubai repülőtere is, az ejtőernyős ugrásokhoz használt repülőgépek és épületek bázishelye. A felhőkarcolók, káprázatos fények és épületek látványa tökéletesen illeszkedik Dubaj városának arculatához, ez teszi kihagyhatatlan látványossággá a Dubai Harbour-t.

 

ROYAL ATLANTIS RESORT& RESIDENCES
2020. második felében megnyitja kapuit a Palm Jumeirah legújabb Atlantis luxusszállodája! A The Palm mellett mintegy 63 hektárnyi tengerparton helyet foglaló, testvérszállójánál is nagyobb, új létesítmény különleges formatervezésű, két tornyos épületét egy „spa-híd” köti össze. 90 úszómedence, három akvárium és a világ legnagyobb medúza tartálya mellett 17 étterem – köztük olyan sztárséfek éttermei, mint Heston Blumenthal és Gaston Acurio -, is a hotel attrakciói közé tartozik majd. Az épület egyik fele 795 szállodai szobának és lakosztálynak ad majd otthont, a másik felében 231 több hálószobás, végtelenített medencével és teraszos kerttel rendelkező privát apartman lesz. Bővebb információ: https://www.theroyalatlantisresidences.com/


ME by MELIA
A Melia lánc új dubai tagjának otthont adó, önmagában is művészi alkotásnak beillő épület, a lyukas kockához hasonlító The Opus a világhírű iraki tervező Zaha Hadid munkája, ahogyan a benne helyt kapó, 19 emeletes ME by Melia butikhotel is. A Burj Khalifa kerület már most ikonikusnak számító épületéből a világ legmagasabb felhőkarcolójára is rálátás nyílik. A ME by MELIA hotel tágas, letisztult, minimalista belső terei az építészet és formatervezés iránt rajongók kedvencei, a személyre szabott figyelem, a hatalmas edzőterem, a spanyol étterem a kifinomult ízlésű utasok álmait testesítik meg. A szálloda 2020. első negyedévében nyílt.
Bővebb információ: https://www.melia.com/en/hotels/united-arab-emirates/dubai/me-dubai/index.htm


LEGOLAND HOTEL
A LEGOLAND® Dubai és a Dubai Parks and Resorts részeként a térség első, a világ hetedik LEGOLAND szállodája nyílik meg. A szálloda 250 lego témájú szobával, lego-kastély játszótérrel, diszkófelvonóval várja a lego-rajongó családokat a Dubai Parks Resort üdülőterületén, a Legoland Dubai és a Legoland Waterpark élményparkok szomszédságában. Nyitás: 2020. első félévében.
Bővebb információ: https://www.legoland.com/dubai/legoland-hotel/legoland-hotel/

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail