Milánóba, Malpensa vagy Bergamo repülőtereire szinte mindig ki lehet fogni egy olcsó repülőjegyet, de ezek az útvonalak nem csak egy milánói városnézésre alkalmasak, hanem sokkal több lehetőséget tartogatnak magukban. Az említett repülőterekről már csak egy karnyújtásnyira vagyunk a csodálatos észak-olaszországi tavaktól, amelyek közül most bemutatjuk az egyik legkülönlegesebbet, George Clooney kedvencét, a Comói-tavat.

A gleccserek által alakított „Y” alakzatú Comói-tó Olaszország harmadik legnagyobb tava a Garda-tó és a Lago Maggiore után. A környék a hó takaróval borított hegyeivel, a part menti pálmafákkal, csodás szubtrópusi jellegű növényzettel és a fényűző mediterrán villáival egy igazán szürreális, mesebeli hangulatot áraszt. A tóban úszni nem igazán ajánlott, egyrészt mert Európa egyik legmélyebb tava, másrészt mert a vize nem annyira tiszta, de ez senkit ne riasszon el a felkeresésétől, hiszen a fürdésen kívül számtalan programlehetőség várja az ide látogatókat.

Milyen látnivalók vannak a Comói-tónál?

1. Como A tó névadója és fővárosa nem csak egy fontos közlekedési csomópont, hanem római kori templomok, gótikus katedrális és a neoklasszikus stílusban épült Villa Olmo helyszíne is. A pazar kilátásért szálljunk föl a Brunateba közlekedő siklóra is.

2. Tremezzo legfőbb látnivalója a Villa Carlotta a lélegzetelállító botanikus kertjével.

3. Menaggio a hátizsákos utazók kedvence, hiszen turisztikailag nem olyan felkapott, mint például Bellagio vagy Varenna, viszont a természeti szépségekben itt sem kell majd csalódnunk. A legjobb túraútvonalakért szállj föl a C13-as buszra Bregliaig, ahonnan két óra túrázással eljuthatsz a csodás kilátóponthoz, a Rifugio Menaggiohoz. Ha még bírod az iramot, akkor innen akár tovább is mehetsz az 1700 és 2100 méteres hegycsúcsokhoz.

4. Colico Colicóból gyönyörű panorámában lehet részünk a tó túloldalán fekvő hegyekre és kipróbálhatjuk a windsurfinget vagy a kitesurfinget.

5. Varenna a Comói-tó egyik legszebb települése. Érdemes egy nagyot sétálni a part mentén, megnézni a Villa Cipressi és a Villa Monastero kertjeit és a nagyszerű kilátásért menjünk föl a Castello di Vezioba is.

6. Lecco tökéletes hely a túrázásra, kirándulásra. A vonatállomásnál szálljunk fel a buszra, ami elvisz a Piani d’Erna felvonóhoz, ahonnan madártávlatból csodálhatjuk meg a tavat.

7. Bellagio a Comói-tó legnépszerűbb városa, amit a gyönyörű fekvésének és panorámájának köszönhet. Az település épületei közül a Villa Serbellonit emelnénk ki.

8. Nesso  egy hangulatos kis település, ahol a legfőbb látványosság a Cascata e Orrido vízesés.

Hogyan lehet tömegközlekedéssel eljutni a repülőtérről a Comói-tóhoz?

1. Malpensa repülőteréről – Malpensáról először szálljunk fel a Milánó felé közlekedő vonatra, majd a második megállónál, Saronnónál kell átszállni a Como város felé tartó vonatra. Menetrend- és jegyár információért kattints ide. Az út átszállással együtt körülbelül 1 és negyed órát vesz igénybe.

2. Bergamo repülőteréről – Bergamo repülőteréről Lecco városát érdemes megcélozni, ahova akár 1 óra alatt is eljuthatunk. A repülőtérről először menjünk el az 1-es számú helyi busszal Bergamo vasútállomásáig, ahonnan már csak 6 vonat állomásnyira vagyunk a Comói-tótól. Menetrend- és jegyár információért kattints ide.

Hogyan lehet tömegközlekedéssel közlekedni a tó körül?

1. busszal – A tó körül jól kiépített buszhálózatot üzemelnek, amit interaktív térképen itt tudsz megtekinteni. A menetrendért és a jegyárakért kattints ide.

2. vonattal – A vonat a keleti part mentén közlekedik Colico és Lecco között. Menetrend- és jegyár információért kattints ide.

3. hajóval – A Comói-tó körül a legnagyobb élményt a hajóval való közlekedés nyújtja, amivel szinte keresztbe kasul átszelhetjük az egész tavat. Menetrend és jegyár információért kattints ide.

Mikor érdemes elutazni a Comói-tóhoz?

A Comói-tó az év bármelyik szakaszában fantasztikus látványt nyújt, és minden évszakban megmutatja a maga szépségét. A magas hegyek közelsége miatt az időjárás a nyári hónapokban is kellemes, kánikula egyáltalán nem jellemző. A téli hónapokban maximum 8 fokra lehet számítani. Ha elkerülnénk az esőt, akkor télen érdemes utazni, nyáron pedig gyakoriak a gyors, frissítő záporok. A közlekedés télen sem áll le, a főbb vonalakon ekkor is járnak a hajók. 

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail