A Bornrich nevű, luxustermékekre és a nagyon gazdagok bemutatására szakosodott portál összeállította a 10 legdrágább, téli sportokhoz ideális resort listáját. Megnéztük, mit kínálnak azok a szállodák, ahol csak a szállás többe kerül egy éjszakára, mint az átlag síelő teljes felszerelése és utazása.

10. La Sivolière Resort

A franciaországi Courchevel felkapott síparadicsomában található szállodában közel 250 ezer forintos (951 dolláros) éjszakánkénti ártól indul a szállás. Per fő. Ezért tágas, apartman-felszereltségű szobákat kapnak a vendégek, saját kandallóval és erkéllyel. 

four-bedroom-apartment-master-bedroom.jpg

 9. Le Mélézin

A kilencedik legdrágább síszállás is a Francia-Alpokban, Courchevelben található. Fejenként kb. 250 ezer forinttól (1001 dollártól) indul a szállás ára éjszakánként. A szobák páratlan kilátása és a hotel spa részlege az, aminek a legjobban be lehet tudni ezt az árszintet.  

mele_suite_lemelezin2_hp.jpg

8. The Little Nell

Aspen az Egyesült Államok legdrágább és legismertebb síparadicsoma. Itt, Coloradóban található az ötcsillagos The Little Nell, ahol az európai riválisokhoz hasonló az árazás: 250 ezer forinttól (1002 dollártól) indul a szállás ára. Per fő, per éj. A luxusszálloda egész évben nyitva tart. De a legkeresettebb időszak a síszezon. A hegy lábánál helyezkedik el, így az egyik oldal luxuslakosztályaiból a sípályákra, a másik oldaléból pedig Aspen városára nyílik tökéletes kilátás belőle. 

thelittlenell.png

7. Hotel Gasthof Post

Nagyon húzós árazású síszállásért nem feltétlenül kell Amerikáig vagy a Francia-Alpokig mennünk. Rögtön a szomszédból, Ausztriából is kelkerült fel szálloda a Bornrich top 10-es listájára. Az ötcsillagos Hotel Gasthof Post Lech-Arlbergben található. A tradicionális külső prémium szolgáltatásokat, híres konyhát, és modern spa részleget takar. Az indulóár éjszakánként, fejenként 1012 dollár, valamivel több, mint 250 ezer forint. 

1_Gebaeudetotale.jpg

6. St. Regis Deer Valley

A St. Regis lánc luxus resortja Utahban, Park Cityben várja a síelés tehetős szerelmeseit. Hegyoldalba épült pályaszállás, ahol azok a családtagok is tökéletesen el tudják tölteni a napjaikat, akik valami miatt nem síelnek. A hotelt Park City “legjobb címeként” tartják számon, mivel innen a legjobb a kilátás a környező hegyekre. Egy éjszakára a legolcsóbb fejenkénti szállás 1037 dollár, kb. 260 ezer forint. 

str1588po85714.jpg

5. Suvretta House Resort

A svájci St. Moritz-ban található az ország két legdrágább szállodája. A Suvretta House az éjszakánként, fejenként minimum 1121 dolláros, több mint 280 ezer forintos szobaáraival marad alul a legdrágább (a listán még feljebb szereplő) másik svájci hotellel szemben. A kastélynak saját síboltja és síiskolája van. És olyan apróságokra is figyel, mint a vendégek öltözőszekrényeinek melegen tartása, nehogy bármilyen értéktárgyukban kárt tegyen a fagy.  

Suvretta_Winter.jpg

4. Almhof Schneider Hotel

Az Arlberg sírégió szívében található Almhof Schneider hotel Ausztria második legdrágább szállodája. Éjszakánként, fejenként közel 300 ezer forintot (1185 dollárt) kérnek a legolcsóbb szobatípusért. Ebben az árban viszont már benne van a szállás mellett az étkezés, a resort éttermében felszolgálva, és a spa használata is.  

almhof-schneider.jpg

3. Carlton Hotel 

Svájc legdrágább, legextravagánsabb téli szálláshelye is St. Moritzban van. De még a fejenként, éjszakánként fizetendő minimum 1256 dolláros, több mint 310 ezer forintos szobaár is csak a lista harmadik helyére elég. A resort maga már elmúlt 100 éves, de még mindig Svájc legjobb hotelének tartják a síelők. A St. Moritz-tóra néző szobái és lakosztályai tartoznak a legmagasabb kategóriába a resorton belül.

Screen Shot 2014-10-05 at 3.01.08 PM.png

2. Aurelio Lech Ski Resort

Ausztria legdrágább téli szálláshelye a legfelkapottabb osztrák sírégióban, Lech Arlbergben található. Az ötcsillagos szállásminőség és a kilátás mellé modern, tágas spát és gasztroélményeket ígérnek a vendégeknek, akik kifizetik az 1423 dolláros, több mint 350 ezer forintos éjszakánkénti árat fejenként a szállásért. 

aureliolech-10.jpg

1. Les Suites de la Potiniere 

Bornrich által a síelőknek összeállított legdrágább hotelek listáján első helyen a courcheveli Les Suites de la Potiniere végzett. A legexkluzívabb francia sírégióban elhelyezkedő hotelben is kötelező elem a luxus spa és a csúcsgasztronómiát képviselő étterem. Ennek ára személyenként 1958 dollártól, közel fél millió forinttól indul egy éjszakára.     

suitesdelapotiniere.jpg


 

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail