London azon kevés úti célok közé tartozik, ahol utazásunk során nem kell költenünk a látványosságokra, ugyanis azokból számtalan ingyenes. Íme a 10 legkedveltebb ingyenes dolog, amit ha Londonban jársz, egyszerűen nem hagyhatsz ki:

1) Camden Town

Nappal bolhapiac, este koncertek otthona a híres Camden Town, ahol számtalan érdekes szobor és épület található. 

camden

2) British Museum

Pár nap sem lenne elég bejárni a teljes British museumot, ha minden egyes kiállított tárgyat szemügyre szeretnénk venni. Érdemes előre kiválasztani mely kiállítási részlegeket szeretnénk bejárni.

british-museum

3) Sky Garden

Mindenki ismeri London egyik legnagyobb nevezetességét, a London Eyet, azonban csak kevesen tudják, hogy hasonlóan szép kilátásnak ingyen is a részesei lehetnek a Sky gardennnek köszönhetően. Bár a látogatás ingyenes, előtte mindenképp regisztrálni kell ITT – csak 3 hétre előre lehet regisztrálni.

skygarden

4) Natural History museum

Ha szeretnél életnagyságú T-rexet látni, akkor tégy egy kitérőt a nemzeti történelmi múzeumba, ahol felfedezheted mekkora is élőben egy bálna, vagy mekkora volt egy mamut.

history

5) Little Venice

Londonban kicsit átélheted Velence hangulatát is. A Little Venice számos híresség otthona. A rengeteg lakóhajó csodás látványt nyújt az ide látogatóknak.

little-venice

6) 9 és 3/4 vágány

A Harry Potter filmekből jól ismert 9 és 3/4-dik vágányt a félig falban lévő kocsival  a Kings Cross Állomásnál találod, ahol remek fényképeket készíthetsz.

9-34-vagany

7) National Gallery

Már maga az épület is lenyűgöző. A galériában olyan világhírű festők képeit találod, mint Van gogh, Da Vinci, Bellini, Cézanne Rembrandt és még sorolhatnánk. Egy életre szóló élmény.

national-galery

8) Trafalgar tér

A National Gallery előtt található Trafalgar téren található Nelson admirális szobra aki a brit flottát vezette a trafalgari csatában. A szobor lábánál lévő oroszlánokkal előszeretettel fényképezkednek a turisták.

trafalgar

9) Tate Modern

A modern művészet kedvelőinek a Tate Modern-t ajánljuk figyelmükbe. A galériához a térkép ITT tölthető le ingyen.

tate

10) A Szent James park

A Buckingham palota melletti szent James Park remek kikapcsolódást nyújt, ha eleged lett a város pergő életstílusából és egy kis pihenésre vágysz. a parkban szelíd mókusokat simogathatsz és a tónál pelikánokat is találhatsz 🙂

st-james

Kedvet kaptál Londonba utazni? Nem csak ingyenes tippekkel, de olcsó szállásokkal is szolgálunk.

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail