Camp Nou Stadion – Az FC Barcelona hazai mérkőzéseinek helyszíne

A Camp Nou, gyakran Nou Camp az FC Barcelona labdarúgócsapatának otthona Barcelonában, Katalóniában. A stadion 1957-ben készült el, az akkorra kicsinek bizonyuló Les Corts helyett, és Európa legtöbb néző befogadására alkalmas labdarúgó arénája lett. Az 1957. szeptember 24-én felavatott 90 000 férőhelyes stadion Az FC Barcelona hazai mérkőzéseinek helyszíne. Az 1998-99-es szezon során az UEFA “ötcsillagos stadion” minősítéssel ismerte el a Barça otthonának nagyszerűségét. A stadionban a klub történetét bemutató múzeumot és művészeti galériát alakítottak ki, s a régi játékosok és a VIP vendégek saját részlegből tekinthetik meg a mérkőzéseket.

Befogadó képessége az idők folyamán változott, nyitáskor 10 6146 néző fért el, majd ezt 12 1749-re növelték a ’82-es világbajnokságra. A ’90-es évek végére az állóhelyek megszűnésével kapacitása 99 000 alá csökkent. 1972. májusában a Camp Nou adott otthont történelme során először KEK- döntőnek. A Rangers 3- 2 arányban győzte le a Dynamo Moszkvát. 1975-ben elektromos eredményjelzővel szerelték fel a stadiont.

A következő években a klub korcsolya pályát, edzőpályát épített a stadionhoz, amelyek megnyitására 1982-ben került sor. Az 1982-es világbajnokság előtt átalakításon esett át a stadion, VIP helyeket, konferencia termeket alakítottak ki. A legnagyobb alakítás azonban a lelátókra való harmadik szint emelése jelentette, amely plusz 22150 ülőhelyet jelentett. 1993-tól ismét felújítások következtek. A villanyvilágítást, a vezetőknek fenntartott páholyt és a médiának biztosított szektorokat újították főként.

A ’90-es évek végén az álló szektorokat is székekkel töltötték fel, így a maximális nézőszám pontosan 98 772-re változott, amely a mai napig változatlan. A komplexumban található többek közt ajándékbolt, mini edzőpálya, kápolna a játékosok részére s nem utolsó sorban Katalónia leglátogatottabb múzeuma, az 1984-ben átadásra került El Museu del Barca, amely évente 120 0000(!) látogatót vonz. 1420 emléktárgyat láthatnak az ide látogatók a klub történelméből, ebből 420 db trófea!

A Camp Nou az európai futball egyik legcsodálatosabb “gyémántja”, az UEFA elit stadion minősítését kapta. 

Címe: Avenida Aristides Maillol 08028, Barcelona


Stadion megközelítése:

Barcelona repülőtérről félóránként gyorsvasút közlekedik a városba a Plaza Catalunya térre, ahonnan3 metróvonallal a város bármely pontjára eljuthatunk.

A városközpontból a 3-as és az 5-ös metróval lehet elérni az FC Barcelona stadionját. A 3-as metróról a Maria Cristina vagy a Les Corts állomáson kell leszállni, az 5-ös metróról a Collblanc vagy a Badal állomásnál


Cégünk által biztosított belépőjegy kategóriák:

Belépőjegy kategóriaLeírás / elhelyezkedésLátkép egy-egy blockból
3. kategóriáskapu mögött felső szektorok
(400-500-as blockok)
2. kategóriáskapu mögött lenti szektorok
(100-300-as blockok)
1. kategóriás 400-as szektorok (fedetlen)kapu között felső szektorok
(400-as blockok) LATERAL (fedetlen) Tribünön
1. kategóriás (fedett tribün)szögletvonal jegy
(szögletvonal 100-300-as szektorok) a LATERAL vagy TRIBUNA tribünön
Prémium kategóriáskapu között alsó szektorok középen
(0-300-as szektorok) a LATERAL vagy TRIBUNA tribünön
Érdemes előre, még itthon megvásárolni, hogy soron kívül jusson be! A meccs napján nincs stadion túra! Ára: 35 €/főFontos változások a Barcelona jegyértékesítésében!

Kézbesítésa klub a meccs előtt 24-48 órával küldi csak a jegyeket elektronikus úton (e-jegy vagy mobiljegy). Kérünk minden kedves utasunkat, hogy legyen Önöknél kint egy elérhető, ellenőrizhető e-mail cím, hiszen lehetséges, hogy már kint lesznek mikor megkapják a jegyeket!

Ülésrend: a jegyek párosával garantáltak, DE ezek a következő képen lehetnek egymáshoz képest:

 

– egymás mellett közvetlenül

– egy sorban, de egy ülés lehet köztük

– két különböző szektorban, köztük egy lépcsővel

–  egymás előtt-mögött különböző sorban

– átlósan

– átlósan különböző szektorban


bcnexpreience
20100105NUEVAEXPOSICIONMUSEUFCB012

Nyitva tartás:

Stadiontúra és múzeumlátogatás: 10:00-18:30.
Vasárnap, és ünnepnapokon: 10:00-13:30.
Meccsnapokon csak a múzeum látogatható, 10:00-15:30-ig.

Stadion túra – 35 €/fő

A Nou Camp stadion látogatása az egyik legjobb módja annak, hogy megismerd az FC Barcelona csapatát. A látogatás a múzeummal kezdődik, amit nem rég újítottak fel. A múzeum felfedi neked az FC Barcelona történelmét és megmutatja neked azt az érzést, hogy a Barca „több mint egy klub”. A múzeum után megtekintheted az öltözőket, a pályát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész stadionra. Itt minden focirajongó álma valóra válik és meg tudja milyen érzés Barca játékosnak lenni. Bepillantást nyerhetsz még a televíziós stúdióba, a sajtószobába és a kommentári állásokba. Audios idegenvezetés van katalán, spanyol, angol, francia, olasz, német és holland nyelven. A Stadiontúra a mérkőzések napján nem vehető igénybe!

A 9-es bejárattól érhető el a Museu del FC Barcelona, a város egyik legnépszerűbb múzeuma.

Váltsa meg jegyét még itthon előre nálunk, hogy sorban állás nélkül jusson be!
La Liga focijegyek – Spanyol Bajnokság

FC Barcelona belépő meccs jegy, foci jegy | Real Madrid belépő meccs jegy, foci jegy | RCD Espanyol focijegy meccs jegy, foci jegy | Atletico Madrid belépőjegy meccs jegy, foci jegy | Atletico Bilbao belépő meccs jegy, foci jegy | S.D. Eibar belépő meccs jegy, foci jegy | Celta Vigo belépő meccs jegy, foci jegy | R.C. Deportivo belépő meccs jegy, foci jegy | Sevilla FC belépő meccs jegy, foci jegy | FC Valencia belépőmeccs jegy, foci jegy | Villareal belépő meccs jegy, foci jegy | Real Betis Balompié belépő meccs jegy, foci jegy | Granada CF belépő meccs jegy, foci jegy | Malaga belépő meccs jegy, foci jegy | Real Sociedad belépő meccs jegy, foci jegy | CA Osasuna belépő meccs jegy, foci jegy | Sporting de Gijon belépő meccs jegy, foci jegy | UD Las Palmas belépő meccs jegy, foci jegy | CD Leganés belépő meccs jegy, foci jegy | UD Almeria belépő meccs jegy, foci jegy | Rayo Vallecano belépő meccs jegy, foci jegy | Levante UD belépő meccs jegy, foci jegy | Getafe belépő meccs jegy, foci jegy | Elche belépő meccs jegy, foci jegy | El Classico – Real Madrid – Barcelona

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail