Az Atalanta Bergamasca Calcio (ismert még Atalanta, Atalanta Bergamo és Atalanta BC néven is) egy bergamoi székhelyű olasz labdarúgócsapat, amely jelenleg a Serie A-ban szerepel. A csapat közismert becenevei a Nerazzurri, valamint az Orobici. Az Atalanta felszerelése egy kék-fekete csíkos ingből, egy fekete nadrágból és két szintén fekete sportszárból áll. A klub stadionja a 26,638 férőhelyes Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Olaszországban gyakran illetik a klubot a Regina delle provinciali (a vidéki klubok királynője) jelzővel, ami arra vezethető vissza, hogy az Atalanta az egyik legsikeresebb vidéki klub az országában. A klubot 1907-ben alapították, bár labdarúgócsapatok 1904 óta jelen voltak a városban. Gazdag svájci bevándorlók akkor még FC Bergamo néven alapították meg az egyesületet. A rivális Atalanta sikeresebb volt a különböző sport társadalmakban, a városban. A nevét a régi görög mitológia egyik nőalakjáról Atalantáról kapta. Az olasz labdarúgó-szövetség nem ismerte el a klubot egészen 1914-ig. A jelenlegi egyesület e két, valamint egy harmadik csapat, a Bergamasca egyesülése által jött létre. A hazai mezük fekete-fehér színű, a vendég pedig kék-fehér volt kezdetben. A csapat 1928-ban a Viale Giulio Cesarébe költözött. A klub 1929-ben csatlakozott a bajnoksághoz. Először 1937-ben jutottak fel az első osztályba, ám azonnal ki is estek. Majd 1940-ben ismét feljutottak és egészen 1959-ig a Serie A tagjai voltak. Újbóli visszaesés következett majd egy évtizedig ismét a legjobbak között játszhattak. 1973-ban krízisbe került az egyesület és visszacsúszott a másodligába. 1981-ben a harmadosztályt is megjárta a csapat, majd ezt követően az első- és másodosztály között ingáztak. Jelenleg a 2006–2007-es szezontól kezdve az első osztály tagja a klub. A csapat bajnokságban elért legjobb helyezése az 1948-as 5. hely. Az olasz kupát 1963-ban a Torino 3–1-es legyőzésével sikerült elhódítaniuk. Ez az egyetlen trófeája a klubnak. Európában nem igazán tudtak sikeresek lenni. Legtovább az 1987–1988-as KEK-ben jutottak, ahol az elődöntőben a későbbi győztes belga KV Mechelen ejtette ki őket. Ezt követően az 1990–1991-es UEFA-kupában jutottak egészen a negyeddöntőig, ahol a szintén olasz Internazionale győzte le őket. A milánóiak végül elhódították a trófeát.

Az Atleti Azzurri d’Italia egy olasz labdarúgó-stadion Bergamóban. A létesítmény, melyet Mario Brumana építtetett a Viale Giulio Cesarében helyezkedik el. Az első mérkőzést, amely még nem számított hivatalosnak az Atalanta játszotta a Triestinával 1928. november 1-jén. A második mérkőzés, amely már hivatalosnak mondható, december 23-án játszották.  A komplexum egy 35 ezer m2-es területen helyezkedik el. A pályán egyaránt játszottak futballt és rögbit. A pálya körül volt atlétikai pálya, teniszpályák és medencék. Ezeket a későbbi felújítások során eltüntették, hogy a befogadóképességet növelni tudják. A jelenlegi kapacitása a létesítménynek 26 393.


Belépőjegyárak a 2022/2023-as szezonra

A mérkőzések pontos kezdési időpontja ITT ellenőrizhető!

DátumEllenfélKapu mögötti (Kat 3)Kapu között (Kat 2)Kapu közötti (Kat 1)
2023.04.08 / 18:30FC Bologna65 €100 €-
2023.04.24 / 20:45AS Roma100 €145 €-
2023.05.03Spezia65 €85 €-
2023.05.07FC Juventus125 €200 €érdeklődjön
2023.05.21Hellas Verona85 €125 €-
2023.06.04AC Monza85 €125 €-

A mérkőzések dátuma a TV közvetítések miatt változhat, pontos kezdési időpont a mérkőzés előtt 1-1,5 héttel. Foglaláskor kérem megadni az utasok pontos nevét, születési dátumát valamint útlevél vagy kártyás szem. ig. számát! A belépőjegyek párosával garantáltan egymás mellé szólnak és e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valuta nemben. Az árak nem tartalmaznak szállást, utazási költséget. A belépőjegyek a megadott valutában vagy napi árfolyamnak megfelelően forintban átutalással vagy készpénzben teljes összeggel fizetendőek foglaláskor.

A fenti áron felül egyszeri 5 €/foglaláskiszállítási/foglalási díj fizetendő!

Belépőjegy kategóriák:

Kedvező szállás ajánlatért keressen elérhetőségeinken!

 A belépőjegyek külön szállás nyilatkozaton megadott szállodában – amennyiben az utas maga intézte azt – vagy az általunk foglalt szállodában vehetők fel a mérkőzés napján voucher ellenében.

ÁRVÁLTOZÁS JOGÁT FENT TARTJUK!


Seria A focijegyek – Olasz Bajnokság

AC Milan focijegy meccs jegy, foci jegy | Juventus belépő meccs jegy, foci jegy | AS Roma belépőjegy meccs jegy, foci jegy | FC Bologna belépő meccs jegy, foci jegy | SSC Napoli belépőjegy meccs jegy, foci jegy | FC Inter belépő meccs jegy, foci jegy | AC Chievo Verona belépő meccs jegy, foci jegy | Atalanta BC belépő meccs jegy, foci jegy | FC Crotone belépő meccs jegy, foci jegy | Udinese belépő meccs jegy, foci jegy | ACF Fiorentina belépő meccs jegy, foci jegy | Cagliari Calcio belépő meccs jegy, foci jegy | Empoli belépő meccs jegy, foci jegy | Genoa belépő meccs jegy, foci jegy | FC Torino belépő meccs jegy, foci jegy | US Sassuolo belépő meccs jegy, foci jegy | SS Lazio belépő meccs jegy, foci jegy | Pescara belépő meccs jegy, foci jegy | US Sampdoria belépő meccs jegy, foci jegy | US Palermo belépő meccs jegy, foci jegy |

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail