Az AFC Ajax (Amsterdamsche Football Club Ajax) a holland labdarúgás leghíresebb és legnépszerűbb egyesülete. A klubot 1900. március 18-án alapították. A holland labdarúgóklubok közül az Ajax nyerte el eddig a legtöbb bajnoki címet, és a nemzetközi porondon is ők a legsikeresebbek. A századfordulón – amikor Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére felújították az olimpiai játékok hagyományát – szerte a világon fellendült a sportélet, sportegyesületek alakultak, és szinte magától értetődő volt ezeket a klubokat a görög mitológia egyes szereplőiről elnevezni. Így történt ez az amszterdami klub esetében is, amely az Ajax nevet Homérosz Iliaszának főhőséről, „nagy Aiasz”-ról kapta.

Az IFFHS listája szerint az AFC Ajax a 20. század hetedik legjobb csapata volt, és az egyike Európa azon eddigi hat klubjának (a Real Madrid, az AC Milan, a Liverpool FC, a Bayern München és az FC Barcelona mellett), akik viselhetik a bajnokok-ligája által alapított többszörös győztes jelvényt. Ezt azok a csapatok kapják, akik legalább öt alkalommal, vagy háromszor egymás után megnyerték a kupát. Az Ajax az utóbbi eredménye révén kapta meg ezt a jelvényt. Ezenkívül a klubnak sikerült az úgynevezett európai tripla megnyerése is, mivel az 1971–72-es szezonban megnyerték a bajnokcsapatok Európa-kupáját, a nemzeti bajnokságot és a kupát. Rajtuk kívül ez csak a Celtic FC-nek, a PSV Eindhovennek, az FC Barcelonának, a Manchester Unitednek, az Internazionalénak és a Bayern München-nek sikerült. Az FC Barcelona, a Bayern München, a Juventus és a Chelsea mellett eddig csak az Ajaxnak sikerült elnyernie az Európai Labdarúgó-szövetség három legnagyobb kupáját (a BEK / BL, az UEFA-kupa / EL és a KEK), így csak ez az öt csapat kapta meg az úgynevezett UEFA-emléktáblát.

A csapatban az idők során olyan híres és ismert labdarúgók szerepeltek, mint Rinus Michels, Sjaak Swart, Johan Cruijff, Johan Neeskens, Marco van Basten, Jesper Olsen, Brian és Michael Laudrup, Ronald Koeman, Søren Lerby, Frank Rijkaard, Ronald és Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Danny Blind, Edgar Davids, Marc Overmars, Nwankwo Kanu, Zlatan Ibrahimović, Maarten Stekelenburg, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Luis Suárez stb. A klub történetének legkiemelkedőbb edzői Jack Reynolds, Vic Buckingham, Rinus Michels, Kovács István, Johan Cruijff és Louis van Gaal voltak.

Az Ajax jelenlegi stadionja, az UEFA által ötcsillagosra értékelt Amsterdam Arena (Johan Cruijff Arena), Hollandia legnagyobb stadionja. A Johan Cruijff Arena Hollandia legnagyobb költségvetésű arénája. Az UEFA ötcsillagos stadionok közé tartozik, építése 1993-ban kezdődött és 1996-ban fejeződött be. 1996. augusztus 14-én nyitotta meg kapuit. Az AFC Ajax csapata bérli és tartja karban. Mérkőzésenként összesen 55.500 néző foglalhat helyet a stadionban. A stadion érdekessége, hogy teteje nyitható és zárható. Könnyűzenei koncerteket is rendeznek az arénában, ezekre maximálisan 68000 fő kaphat jegyet.


Belépőjegyárak a 2022/2023-as szezonra

DátumEllenfélkapu mögötti
(rövid oldal)
Kapu között fent
(hosszú oldal)
Kapu között lent
(hosszú oldal)
2023.03.05 / 16:45NEC125 €175 €200 €
2023.03.19 / 14:30Feyenoordérdeklődjön425 €475 €
2023.04.09 / 14:30Fortuna Sittard150 €200 €245 €
2023.04.16 / 20:00FC Emmen125 €175 €200 €
2023.05.06 / 21:00AZ Alkmaar200 €250 €325 €
2023.05.21 / 14:30FC Utrech200 €250 €325 €

A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valuta nemben. Az árak nem tartalmaznak szállást, utazási költséget. A belépőjegyek a megadott valutában vagy napi árfolyamnak megfelelően forintban átutalással vagy készpénzben teljes összeggel fizetendők foglaláskor. A fenti áron felül egyszeri 5 €/foglalás kiszállítási/foglalási díj fizetendő!

A belépőjegyek mobiljegy (Ajax appon keresztül) formájában kerül átadásra a meccs a hetén.

Belépőjegy kategóriák:

 

– Kapu mögötti (rövid oldal)

– Kapu közötti (hosszú oldal) felső szektorok

– Kapu közötti (hosszú oldal) alsó szektorok

– Prémium kategóriás (119-122/405/406/420/421 szektorok)


 A mérkőzések dátuma a TV közvetítések miatt változhat, pontos kezdési időpont a mérkőzés előtt 1-1,5 héttel.

Kedvező szállás ajánlatokért keressen elérhetőségeinken!

ÁRVÁLTOZÁS JOGÁT FENT TARTJUK!


Dutch Eredivisie focijegyek- Holland Bajnokság

AFC Ajax belépő meccs jegy, foci jegy | ADO Den Haag belépő meccs jegy, foci jegy | AZ Alkmaar belépő meccs jegy, foci jegy | BV Vitesse belépő meccs jegy, foci jegy | FC Groningen belépő meccs jegy, foci jegy | FC Twente belépő meccs jegy, foci jegy | FC Utrecht belépő meccs jegy, foci jegy | FC Zwolle belépő meccs jegy, foci jegy | Feyenoord belépő meccs jegy, foci jegy | Go Ahead Eagles belépő meccs jegy, foci jegy | Heracles Almelo belépő meccs jegy, foci jegy | NEC Nijmegen belépő meccs jegy, foci jegy | PSV Eindhoven belépő meccs jegy, foci jegy | Roda JC belépő meccs jegy, foci jegy | SC Exclesior belépő meccs jegy, foci jegy | SC Heerenveen belépő meccs jegy, foci jegy | Sparta Rotterdam belépő meccs jegy, foci jegy | Willem II belépő meccs jegy, foci jegy

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail